Over ons

Brandweermannen

Bijna 10 jaar geleden zijn 3 mannen uit Almere begonnen met het brouwen van hun eigen biertjes. Sinds 4 jaar worden ze ook daadwerkelijk verkocht. De biertjes zijn te koop via hun webshop, maar worden ook verkocht op het terras bij restaurants als bijvoorbeeld El Mundo in Almere Haven en bij Paul! Parkcafe in Almere Buiten. En natuurlijk bij de Brouwmarkt in Almere. Een walhalla voor bierbrouwers waar je alles voor het brouwen van bier kunt kopen.

Wie zijn jullie?

“Mijn naam is Marco en samen met mijn broer Dennis en collega Bob werken wij alle drie als brandweerman bij de Brandweer Flevoland in Almere. Het brouwen van bier startte als hobby, met liefde voor bier, omdat we het heel leuk vonden om te doen en omdat wij bier lekker vinden. Naast ons leuke werk als brandweermannen brouwen wij graag onze eigen biertjes. Mijn broer Dennis kwam met het idee om onze biertjes commercieel te maken met een brandweer thema. Dit komt natuurlijk vooral omdat we trots zijn op het vak wat wij beoefenen als brandweermannen. Wij hebben gekozen voor de toepasselijke naam Bierbrouwerij Bluswater en elk biertje heeft een eigen verhaal. Het is dus ontstaan door onze passie voor bier,” vult Dennis aan.

Bron: Ons Almere

Bron: Ons Almere

“Onze missie in het leven staat als een paal boven water. Wij willen de wereld veiliger maken en het bier lekkerder! Onze droom is een eigen grote brouwerij vestigen in Almere. Uitbreiding in onze biersoorten staat ook op de planning. Op dit moment brouwen wij het biertje Ladderszat, een wat zwaarder biertje vol en uniek van smaak. De nieuwe Straalpijp, een krachtige trippel, de Fles-over licht en fruitig van smaak, een Blondje met haar zachte frisse smaak met tonen van honing en sinaasappel en Op de bok die ook vol van smaak is met een mooi karakter van mout. Een selectie van deze mooie biertjes hebben wij ook in cadeauverpakking. Bij elk biertje die wij verkopen doneren wij een deel aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zo ondernemen wij ook nog eens maatschappelijk.” Bier gebrouwen door brandweermannen, met een vurige passie om jouw dorst te blussen!

Bron: Ons Almere

Brouwerij Bluswater is gevestigd aan het Prinsenpad 34 in Almere. De recepten maken de brandweermannen zelf en bij een grotere brouwerij worden uiteindelijk de biertjes gebrouwen. Wil jij deze fantastische Almeerse biertjes eens proberen? Je vindt ze in de webshop: 

http://www.brouwerijbluswater.nl